Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@11:23:27 GMT

روایت بازیگر منصور از حذف نقش رفسنجانی

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۴۳۲۱

روایت بازیگر منصور از حذف نقش رفسنجانی

به گزارش همشهری، محسن قصابیان بازیگر نقش اصلی فیلم «منصور» که مهمان تلفنی برنامه «تقاطع فرهنگ» رادیو گفتگو بود در واکنش به صحبت های احسان رحیم‌زاده کارشناس برنامه که «منصور» را فیلم انگیزشی توصیف کرد که نشان می دهد «خواستن توانستن است» و باعث آشنایی مخاطبان با شخصیت  شهید ستاری شده که پیش از آن تنها به عنوان اسمی بر یکی از اتوبان‌های تهران او را می‌شناختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهار کرد: سرگذشت تیمسار ستاری برای خود من هم قبل از اینکه دعوت به کار شوم روشن و واضح نبود. وقتی کار شروع شد تحقیقاتی انجام دادم تا او را بهتر بشناسم و تازه متوجه شدم تیمسار ستاری در دوره پرکاری خودش،  وقتی فرمانده نیروی هوایی می شود اقدامات مثبتی انجام داده که برایم بسیار جذاب بود.

او درباره حضور ۹۵ درصدی در فیلم بیان کرد: من اسم این را فرصت نمی گذارم بلکه آن را به منزله یک خطر می دانم. چون وقتی تو در ۹۵ درصد یک فیلم حضور داری، کار بسیار بسیار سختی روی دوشت است. اگر مخاطب با شخصیت همراه نشود، کارگردان نتواند چیدمان درستی ارائه کند و بازیگر نتواند در مسیر درستی حرکت کند، کل فیلم زیر سوال می رود. یکی از دغدغه های من هم همین بود، شما وقتی بین سکانس ها نفس کش داری، تداوم حس ها به گونه دیگری شکل می گیرد و راحت تر است. اما وقتی دائما دیده می شوی کار سختی است؛ هم به لحاظ تداوم حس و هم از این لحاظ که مخاطب را از دیدن یک چهره خسته نکنیم.

این بازیگر ادامه داد: مقطعی که فیلم به آن می پردازد خیلی کوتاه است. البته کل ماجرا در واقع طولانی‌تر شکل گرفته و شاید ۵ - ۶ سال طول کشیده است اما آقای سرمدی به عنوان فیلمنامه نویس و کارگردان این مقطع را کوتاه تر کردند.

قصابیان درباره برداشت خود از شخصیت شهید ستاری گفت: در واقع تیمسار ستاری هر کاری را که مثبت می دانست، دنبال می کرد و به نتیجه می رساند. من با کسانی که در نیروی هوایی بودند، صحبت کردم و خاطرات زیادی از همکاران او شنیدم. تقریبا همه  می گفتند وقتی تیمسار چیزی می‌گفت ما می دانستیم می شود و نشد ندارد. الان شاید برای ما ساده به نظر برسد که بگوییم در آن مقطع او یک عده آدم را دور هم جمع کرده تا هواپیما بسازند ولی اصلا کار ساده ای نبوده است. این اقدام و کلی اقدامات دیگر که فیلم توان آن را نداشته که در ۱۰۰ دقیقه به همه شان بپردازد.

کارگردان «نیوکاسل» ادامه داد: شما اگر سرگذشت ستاری را قبل از اینکه به نیروی هوایی بیاید، یعنی زمانی که در پدافند بوده بررسی کنید می بینید چقدر کارهایش شگفت انگیز بوده است. به همین دلیل یکی از بهترین انتخاب ها برای فرماندهی نیروی هوایی علی رغم اینکه وی در آن مقطع خلبان نبود و پیشنهاد همه تیمسار ستاری بود. وقتی او به نیروی هوایی می آید همه زیرساخت ها تغییر می کند، ما تحریم بودیم و هواپیما به ما داده نمی شده و در شرایط بسیار سختی بوده ایم و مدیریت این ماجرا در سال های آخر جنگ، کار ساده ای نبوده است.

او در این باره که آیا از زمان اکران فیلم راضی است، بیان کرد: زمان اکران خوب است. البته ما در دوران کرونا هستیم و خود من نزدیک به ۲ سال است که می خواهم فیلم بعدی ام را شروع کنم اما مکث می کنم چون شرایط مساعدی نداریم و تازه سینماها دارد جان می گیرد. عادت مردم برای حضور مداوم و مستمر در سینماها خدشه پیدا کرده و این موضوع دوباره باید سامان پیدا کند. امیدوارم فیلم «منصور» بتواند به رونق سینماها کمک کند.

قصابیان در پاسخ به اینکه آیا ۱۷ دقیقه ممیزی به فیلم ضربه می زند یا خیر، تصریح کرد: طبیعتا من به عنوان بازیگر دوست ندارم جایی از فیلم حذف بشود، چون برای تک تک لحظات فیلم زحمت کشیده ایم. درباره فیلمی که خودم ساختم هم بازیگران بعد از اکران می پرسیدند چرا این بخش ها حذف شده اند؟  برای «منصور» بخش های مهمی که حذف شده، مربوط به برخورد شهید ستاری با آقای رفسنجانی بوده و بازیگر این نقش اتابک نادری عزیز از دوستان قدیمی، تئاتری و بازیگر خوب تلویزیون و سینما است که بالای ۵ ساعت قطعه سازی و گریمش برای این کار طول می کشید.

قصابیان در پایان درباره واکنش خانواده شهید ستاری نسبت به فیلم توضیح داد: من تنها ارتباطم با پسر شهید ستاری بود که ۲ بار سر صحنه فیلمبرداری آمد. احساس می کنم سورنا ستاری تمایل داشت کمتر بیایند تا گروه فکر نکند او اعمال سلیقه می کند. همان ۲ جلسه با سورنا ستاری هم برای من مغتنم بود اما بعد از اتمام کار متاسفانه وی را ندیدم اما فکر می کنم از نتیجه کار راضی بوده است.

فیلم سینمایی «منصور» به نویسندگی و کارگردانی سیاوش سرمدی محصول سازمان هنری‌ رسانه‌ای «اوج» است که اکران آن از چهارشنبه ۱۹ آبان آغاز شده است. محسن قصابیان نقش شهید ستاری را در این فیلم ایفا می‌کند و لیندا کیانی، مهدی کوشکی، حمیدرضا نعیمی، علیرضا زمانی‌نسب، سیدجواد هاشمی و قاسم زارع دیگر بازیگران این فیلم هستند.

منبع: الف

کلیدواژه: تیمسار ستاری نیروی هوایی شهید ستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۴۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟

به گزارش خبرنگار جماران، بیست و پنجم شوال سال 148 قمری مصادف است با سالروز شهادت امام صادق علیه السلام، رئیس مکتب شیعه. دوران 34 ساله امامت آن حضرت مصادف بود با پایان عصر امویان و آغاز عباسیان. هر چند که این تغییر سلسله به لحاظ فعالیت های علمی شرایط خوبی را برای امام صادق علیه السلام فراهم آورده بود تا جایی که ایشان شاگردان بسیاری را تربیت کردند اما به لحاظ سیاسی در شرایطی می زیستند که حتی نمی توانستند وصی و امام بعد از خود را معرفی کنند از این رو با سیاست مدبرانه خود به گونه ای وصیت کردند تا جان وصی حقیقی خود (امام کاظم علیه السلام) را از خطر گزند منصور دوانیقی حفظ کنند، در این رابطه نظر شما را به حدیث زیر جلب می کنیم:

 

ابو ایوب نحوی می گوید: منصور در نیمه های شب مرا طلبید، به نزدش رفتم، دیدم روی کرسی (صندلی) نشسته و شمعی در برابرش است و نامه ای در دست دارد وقتی که بر او سلام کردم، نامه را به طرف من انداخت و گریه می کرد به من گفت: این نامه محمد بن سلیمان (والی مدینه) است که در آن خبر داده جعفر بن محمد علیهما السلام وفات کرده آنگاه سه بار گفت: انا لله و انا الیه راجعون. در کجا مانند جعفر (امام جعفر صادق علیه السلام) یافت می شود؟ سپس به من گفت: بنویس:

من آغاز نامه را نوشتم، گفت: (برای محمد بن سلیمان) بنویس، اگر او (امام صادق) به شخص معینی وصیت کرده است، او را احضار کن و گردنش را بزن.

(نامه را نوشتم و به سوی مدینه فرستاده شد.)

پاسخ نامه آمد و در آن نوشته شده بود: جعفر بن محمد علیهما السلام به پنج نفر وصیت کرده است که عبارتند از:

منصور دوانیقی 2. محمد بن سلیمان (والی مدینه) 3. عبدالله (یکی از پسرانش) 4. حمیده (مادر امام کاظم) 5. موسی علیه السلام (1)

در حقیقت وصی امام صادق علیه السلام همان موسی بن جعفر علیهما السلام بود ولی آن حضرت با این سیاست خواست جان وصی خود را حفظ کند. با توجه به اینکه عدم صلاحیت آن چهار نفر دیگر از نظر شیعیان روشن بود.

مطابق بعضی از روایات، منصور دوانیقی پس از دریافت جواب نامه گفت: مالی الی قتل هولاء سبیل من راهی به کشتن همه این پنج نفر ندارم.(2)

 

1. اصول کافی؛ ج 1، ص 310

2. اعلام الوری، ص 290

برشی از کتاب نگاهی بر زندگی امام صادق علیه السلام، ص 140-141

 

 

دیگر خبرها

  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • چه افرادی امام صادق(ع) را شهید کردند؟
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • امیر جدیدی از «قهرمان» تا «منصور»
  • افزایش ۱۰ درصدی نرخ چاقی در دانش‌آموزان/ جلوگیری از کم تحرکی دانش‌آموزان با مسابقات مادر دختری، پدر پسری
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند
  • نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ
  • روایت دو بازیگر زن از تحقیرشان توسط مردم